SHIFRAT/Rrjeti sekret i Sigurimit të Shtetit dhe kategoria “armike” në fund të vitit 1988 sipas rretheve

0
Rrjeti sekret i Sigurimit të Shtetit dhe kategoria “armike” në fund të vitit 1988
Në tabelën e mëposhtme paraqiten sipas rretheve:
1-Rrjeti sekret (agjentët dhe informatorët). Të dhënës i mungojnë rezidentët dhe strehuesit.
2-Kategoria “armike”, të kategorizuar në përpunim aktiv 2A, kontroll operativ 2B, përpunim paraprak PP dhe kontingjente.
-Siç shihet në shkallë vendi ishin 1200 agjentë dhe 6708 informatorë, të cilët kishin një fiktivitet
Nga përpunimet dhe regjistrimet, në shkallë vendi ishin:
-2998 persona që ndiqeshin në 2A
-12790 persona në kontroll operativ 2B
-717 persona në përpunim paraprak (masë e përkohshme)
-64702 në listën e kontingjenteve. Këto ishin vetëm me lista dhe jo me dosje. Kontingjente quheshin “njerëzish të deklasuar, me përbërje e qëndrim të keq politik, të infektuar me ideologji reaksionare”. Kastriot Dervishi

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.