Grupi Parlamentar i PD kërkesë Lindita Nikolles: Moszvarrit shqyrtimin e mandatit të Olta Xhackës, të mblidhet Këshilli i Rregullores dhe Mandateve

0
84

Grupi Parlamentar i PD kërkesë Kryetares së Kuvendit/Moszvarrit shqyrtimin e mandatit të Olta Xhackës, të mblidhet Këshilli i Rregullores dhe Mandateve

5 anëtarët demokrat të Këshillit të Rregullores dhe Mandateve i kanë kërkuar Kryetares së Kuvendit mbledhjen e Këshillit, ditën e nesërme, në orën 13:00, me rend dite vijimin e shqyrtimit të cështjes së papajtueshmërisë së mandatit për deputeten Olta Xhacka. Në kërkesë theksohet se thirrja e Këshillit është e detyrueshme sipas Rregullores së Kuvendit kur e kërkojnë 5 anëtarë të Këshillit.

Kujtojmë që 14 deputetë të PD kanë kërkuar dërgimin në Gjykatën Kushtetutese të mandatit të deputetes Olta Xhacka pë shkak se ajo ka përfituar, nëpërmjet bashkëshorit të saj, statusin e investitorit strategjik, duke marrë në pordorim pasuri publike. Për demokratët kjo është shkelje e rendë e kushtetutes dhe ligjit, për shkak se deputetit i ndalohet të përfitojë pasuri publike.

ndalohet të përfitojë pasuri publike.